۱۴-مهر-۱۳۸۸, ۱۷:۴۹:۱۴
۱۴-مهر-۱۳۸۸, ۱۷:۵۵:۱۴
شما یه مولتی متر بردار
بعد با تستر دیود پیوندهای بیس کلکتور و بیس امیتر رو تست کن
بعد با تستر دیود پیوندهای بیس کلکتور و بیس امیتر رو تست کن
۱۴-مهر-۱۳۸۸, ۲۱:۰۹:۳۸
خوب من این کار رو کردم. بیس کلکتور یه ذره بیشتر بود. شرط npn بودن همینه؟ یا این که این یه راه دیگه برای تشخیص پایه های ترانزیستور هست.
۱۴-مهر-۱۳۸۸, ۲۲:۴۸:۱۸
bc107 یه ترانزیسترو npn هست نیاز نیست امتحان کنی
ولی برای امتحان npn ها اگه بیس مثبت باشه به امیتر راه می ده ولی در pnp ها برعکس
ولی برای امتحان npn ها اگه بیس مثبت باشه به امیتر راه می ده ولی در pnp ها برعکس
۱۵-مهر-۱۳۸۸, ۱۰:۳۴:۴۴
سلام
الان تو پروتئوس قطعه رو آوردم دیدم شکلش npn هست. قبلش باید این کار رو می کردم.
ممکنه توضیح بدید چطور با مولتی متر بفهمیم بیس به امیتر راه میده ؟
الان تو پروتئوس قطعه رو آوردم دیدم شکلش npn هست. قبلش باید این کار رو می کردم.
نقل قول: ولی برای امتحان npn ها اگه بیس مثبت باشه به امیتر راه می ده ولی در pnp ها برعکس
ممکنه توضیح بدید چطور با مولتی متر بفهمیم بیس به امیتر راه میده ؟
۱۵-مهر-۱۳۸۸, ۱۵:۵۸:۳۴
مولتی مترهای دیجیتالی امروزی هر چند معمولی و ارزون قیمت هم باشه تستر ترانزیستور دارن. کافیه چند بار ترانزیستورو تو سوکت مخصوصش بذارین و در بیارین و بچرخونین و دوباره سعی کنین تا وقتی که مولتی متر یه عدد ثابت به شما نشون بده اون بتای ترانزیستور تو بایاس استاندارشه. اونموقع جای پایه ها هم تو ولتی متر مشخص میشه.
2) ترانزیستورو میتونین دو تا دیود سری با پلاریته مخالف درنظر بگیرین که پایه بیس همون پایه مشترک بین دو دیود هستش. برای تست با مولتی متر تک تک این دیودها رو تست کنید. اون پایه مشترک بیس هستش حالا میتونه تو نوع npn باشه که بیسش مثبته و یا میتونه pnp باشه که بیسش منفیه
2) ترانزیستورو میتونین دو تا دیود سری با پلاریته مخالف درنظر بگیرین که پایه بیس همون پایه مشترک بین دو دیود هستش. برای تست با مولتی متر تک تک این دیودها رو تست کنید. اون پایه مشترک بیس هستش حالا میتونه تو نوع npn باشه که بیسش مثبته و یا میتونه pnp باشه که بیسش منفیه