سلام دوستای عزیز:)
من میخوام یه سنسور گاز (tgs-813) رو به میکرو atmega8l متصل کنم،چطوری باید این کارو انجام بدم؟
با توجه به اینکه خروجی سنسور آنالوگه.
آیا باید برنامه خاصی نوشته بشه؟ یا همین که بگم با یک شدن سنسور آلارم بده کافیه؟
ممنون
می تونی ADC میکرو رو فعال کنی و خروجی سنسور رو به یک پایه ADC وصل کنی و تو برنامه شرط بذاری که اگه مقدار ADC این شد فلان کار رو انجام بده یا خروجی رو با یه OP-AMP به صورت دیجیتال در بیاری و به میکرو بدی و در برنامه شرط بذاری که اگه فلان پایه ۱ یا 0 شد فلان کار رو انجام بده.
(۲۰-خرداد-۱۳۹۱, ۱۴:۳۰:۲۶)SBRE77 نوشته است: [ -> ]می تونی ADC میکرو رو فعال کنی و خروجی سنسور رو به یک پایه ADC وصل کنی و تو برنامه شرط بذاری که اگه مقدار ADC این شد فلان کار رو انجام بده یا خروجی رو با یه OP-AMP به صورت دیجیتال در بیاری و به میکرو بدی و در برنامه شرط بذاری که اگه فلان پایه ۱ یا 0 شد فلان کار رو انجام بده.
چطور ADC رو فعال کنم؟
اگر خروجی سنسور رو به پایه ADC بدم نمیتونم تو برنامه بگم که اگر این پایه یک شدن فلان کارو انجام بده؟
برای فعال کردنش او رو با مد دلخاه Config می کنی و یه متغییر از جنس Word تعریف میکنی هر جا که لازم بود بادستور زیر مقدار ADC دستت میاد.[(شماره پایه Getadc(ADC=اسم متغییر]در ضمن اگه باADC کار می کنی دیگه از صفر و یک دیجیتال نمیشه استفاده کرد.
اگه بخوام خروجی رو دیجیتال کنم و تو برنامه از 0 و 1 استفاده کنم ، به جز آپ امپ کاره دیگه ای نمیشه کرد؟
مثلا یه مقاومت متغیر بذارم؟!!
منظورت رو نمی فهمم کجا مقاومت بذاری؟!
(۲۰-خرداد-۱۳۹۱, ۱۵:۴۱:۰۷)SBRE77 نوشته است: [ -> ]منظورت رو نمی فهمم کجا مقاومت بذاری؟!
برای اینکه میزان حساسیت سنسور رو هم بتونم تغییر بدم یه پتانسیومتر به خروجی سنسور وصل کنم و از اون به پایه میکرو!!!
بله میشه ولی باید یه بافر مثل 74HC244 هم سر راه قرار بدی.با OP-AMP هم می تونی حساسیت سنسور رو تغیر بدی.
میتونی منطق علمی شو هم برام توضیح بدی؟!
چه اتفاقی می افته که تغییرات سنسور آنالوگ دیجیتال میشه و با فرمان یک شدن سنسور مثلا میشه آلارم رو به صدا در آورد؟
و پتانسیومتر چطور حساسیت رو تغییر میده؟(در صورتی که خروجیش آنالوگه)
خیلی ممنون دوست عزیز
اگه در راه سنسور آنالوگ مقاومتی قرار بدیم و آن طرف مقاومت را به منفی وصل کنیم مقاوت مقداری از ولتاژ را می خورد و باید سنسور ولتاژ بیشتری بدهد تا بافر آن را یک کند.اما با OP-AMP.هر پک OP-AMP دارای سه پایه +،-و خروجی است.اگر مثبت از منفی بیشتر باشد خروجی ۱ و بر عکس خروجی 0 است.در این مدار باید پایه ۱ و ۳ پتانسیومتر به مثبت و منفی وصل شود و پایه ۲ به پایه منفی OP-AMP.خروجی سنسور باید به پایه مثبت OP-AMP وصل شود.خروجی OP-AMP رو که دیجیتال است به میکرو وصل میشه.
مرسی. نمیشه پتانسیومتر و بافر رو هردو به میکرو وصل کرد تا از میکرو فرمان بگیرند؟!
(یعنی اتصالی بین بافر و پتانسیومتر نباشه!)