kimia نوشته است:arnh نوشته است:يه عده آدم متخصص نما با فوق نمي دونم چي چي !
خوب شد كه سوال كردم .
ممنون از لطفتون.
سلام
دوست من arnh جان من حقيقتا متوجه نشدم که منظور شما چيست؟
شرمنده من . شما خیلی بد برداشت کردید.

سوالی بود گفتم چرا VB6 ساخت یافته نیست ؟
شما گفتید کی اینو حرف رو زده ؟!
این مربوط می شد به اون اشخاص .
وگرنه ما که کوچیک شما هستیم و هیچ وقت اجازه کوچک ترین جسارت رو به خودمون نمی دیم.
به هر حال باید ببخشید !.
این همه که ما رو راهنمایی می کنید . خودش جای کلی سپاسگذاری داره .
ولی چه حیف که قدرت جبران کردن ندارم !
خواهش می کنم.
بله حق باشماست لینک ها گویا یکی بوده
لینک ها رو اصلاح کردم
دوستان در مورد UML حرفای جالب و خوبی زدن و به نظرم دیگه کم تر کسی هست که با خوندن این تایپیک با UML آشنایی نداشته باشه. فقط یه سری مطلب دیگه راجع به این زبان مدل سازی یکپارچه بگم که برای استفاده از این زبان در مستند سازی ها در چند مرحله مختلف استفاده میشه .
در مستند سازی یک پروژه بدین تریتیب از UML و نمدار هاش استفاده میکنن :
1- مرحله اول : جمع آوری پیش نیاز های یک پروژه
در این مرحله شما از کار فرما و سفارش دهنده نر م افزار تمامی اطلاعات مربوط به نرم افزاری که قراره بنوییسید را میگیرد و سپس آن ها را به صورت نمودار های کاربرد(UseCase) و دیاگرام های فعالیت (Activity) در می آوردید.
در دیاگرام های کاربرد شما تمامی مصرف کنندگان نهایی (که در یو ام ال آنها را بهنام بازیگر ان سیستم میدانند {Actor}) را مشخص کرده و هر کدام از کاربرد هایی که قراره در این سیستم به هرکدام از بازیگران ارائه دهید را مشخص میکنید.
در دیاگرام فعالیت شما مراحل هر کدام از کاربرد ها (جریان طبیعی رویداد هایی که باید سپری بشوند تا کاربرد مورد نظر به بازگیر ارائه شود) را مشخص میکنید این دیاگرام شباهت بسیاری به فلورچات خودمون داره.
2- مرحله دوم آنالیز :
در این مرحله با توجه به کاربرد ها و دیگارم های فعالیت و توضیحات هر کاربرد شروع به ایجاد اشیای مورد نظر میکنید(منتها در uml) و در طول این مرحله متد ها سازنده ها و دگیر خصیصه های اشیا را مشخص میکنید. در این مرحله از کار که یکی از حساس ترین قسمت ها میباشد شما باید کار را به دقت پیش ببرید. در این مرحله از دیاگرام های توالی و دیاگرام های کلاس برای معرفی اشیا و مراحل گفت و گو بین آنها استفاده میکنید. د دیاگرام توالی گفتو گو هایی که یک بازیگر با اشیا انجام میدهد(متد های اشیا را صدا میزند و یا مقدار خصیصه ها را تغییر میدهد) را نمایش میدهید و در دیاگرام کلاس رابطه شی گرایی کلاس ها و متد ها و فیلد ها مشخص میکنید (یک استاندارد شی گرایی برای ایجاد اشیا در سیستم وجود دارد که از حوصله این بحث خارج است اگه مایل بودید بعدا راجع به این استاندارد صحبت خواهیم کرد).
3-مرحله سوم : سناسایی و توصیف تکنولوژی ها با استفاده از UML برای پروژه :
در این مرحله شما تکنولوژی های کاندید برای کلاس ها تون رو با دیاگرام های توالی و کلاس توصیف میکنید و منا سب ترین تکنولوژی را برای بخش های مختلف شناسایی میکنید.
4-مرحله چهارم : معماری :
در این بخش شما زیر سیستمها و نوع پکیج های کارتون رو مشخص کرده و روابط همکاری و ... مربوط به پکیج ها را با استفاده از دیاگرام پکیج نمایش میدهید.
5- مرحله پنجم : طراحی : در این مرحله شما تکنولوژی های انتخابی خود را روی مدل های کلاس و توالی تاثیر میدهید و نوع گفت و گ و اثر گذاری های آن را مشخص میکنید و در نهیا ت به دید کلی از سیستم میرسید و سراغ بخش پیاده سازی نرم افزار میروید.
شما در این مراحل 5 گانه دید روشنی از سیستم و کد نویسی های آن پیدا کردید در نتیجه اعمال تغییرات برای شما به قیمت یک کلیک ساده خواهد بود . شما میتوانید به جای هفته ها وقت صرف کردن باری ایجاد تغییرات در یک پروژه بزرگ براحتی تغییرات را روی مدل ها ارائه کنید و از نتیجه کار که دقیقا مطابق با خواسته اولی تون بوده نهایت لذت را ببرید.
سلام آقا وحید
از ما پیر مردها که دیگه گذشته ولی اگه شما بتونید یک مقاله در این زمینه بنویسید که دوستان بطور عملی این نمودارها را ببینند و درک کنند خیلی خوبه ها.....
ممنون که زحمت کشیدید و توضیح کاملی اراده کردید.
من خیلی در ست متوجه نشدم .
مخصوصا این بخش آخری رو !
vahid2000 نوشته است:شما در این مراحل 5 گانه دید روشنی از سیستم و کد نویسی های آن پیدا کردید در نتیجه اعمال تغییرات برای شما به قیمت یک کلیک ساده خواهد بود . شما میتوانید به جای هفته ها وقت صرف کردن باری ایجاد تغییرات در یک پروژه بزرگ براحتی تغییرات را روی مدل ها ارائه کنید و از نتیجه کار که دقیقا مطابق با خواسته اولی تون بوده نهایت لذت را ببرید.
من ذاتا خیلی دیر متوجه می شم

واسه همینجور چیزهاست که من پیشنهاد نوشتن یک مقاله کامل رو دادم دیگه ...(البته UML ذاتا دیر قابل فهم است....)
یکی بیاد یه مقاله کامل بده به من !
البته اگه زحمتی نیست و لطف کنید .
چه پررو تشریف دارم !
kimia نوشته است:سلام آقا وحید
از ما پیر مردها که دیگه گذشته ولی اگه شما بتونید یک مقاله در این زمینه بنویسید که دوستان بطور عملی این نمودارها را ببینند و درک کنند خیلی خوبه ها.....
شکسته نفسی می فرمایید !! بابا ما که هنوز شاگر شما و همه استاد های ایران ویج هستیم و و محتاج مقالات شما !!!! ولی بچشم اگه از شرط امتحانات عجیب و غریبم راحت بشم (امروز فردا یه مقاله کامل ارائه میدم.)
راستی تا یادم نرفته بهخاطر تحلیل سیستم ویدئو کنفرانس هم بسیار ممنونم خیلی جالب بود تا به حال یه تحلیل ناب رو به این شکل ندیده بودم. به خدا از هزار تا سورس کامنت شده هم بیشتر می ارزید !
ولی اگه بخواهید بطور کامل و دقیق و علمی و عملی تر UML و روش مستند سازی رو یاد بگیرید و همچنین قسمت های مختلف تکنولوژی جاوا رو درک کنید
این کتاب که کتاب بسیار جالبی است که تالیف مهندس صادقی میباشد رو پیشنهاد میکنم .
البته کتاب زیر هم وجود دارد که تا به حال ندیدمش ولی خیلی کمکتان خواهد کرد :
http://www.mftshop.com/productdetail.asp...=b&id=6212
سلام
بله وحید جان حق با شماست. آن تحلیل یک تحلیل عملی دقیق نیست چرا که وقتی آن پروژه را انجام می دادم حدود یک ماه بود که با UML آشنا شده بودم (تاریخش برای یک سال پیش هست دیگه)