ايران ويج

نسخه‌ی کامل: منبع سویچینگ
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با سلام :
دوستان تا حالا منبع تغذیه سویچینگ با avr راه انداختید ممنون میشم اطلاعات به من بدید :wink:
سلام
من برنامه و مداری با AVR ندارم که تقدیم کنم ولی میدونم منبع تغذیه سویچینگ چجوری کار میکنه(چون تعمیر و تدریس میکنم) و اینجا سعی میکنم با زبان ساده و مختصر مفید توضیح بدم :

منبع تغذیه سویچینگ یه خروجی PWM داره (فرکانس بین 20K تا 180K هرتز) که یه ترانزیستور رو سویچ میکنه.ترانزیستور هم 220 ولت DC رو سویچ میکنه اولیه یه ترانس کاهنده با هسته فریت.(چرا با هسته فریت : چون فرکانس بالاست)خروجی های ترانس هم که ولتاژ AC کاهش یافته شده فرکانس بالاست با دیودهای FAST یکسو و با خازن صاف میشه.حالا اگه نخوای فیدبک جریان و ولتاژ و... داشته باشی با AVR کافیه اون PWM رو درست کنی.ولی اگه بخوای فیدبک برای کنترل و نظارت بر ولتاژهای خروجی داشته باشید باید از خروجی هاتون به AVR نمونه هایی بیارید و با برنامه نویسی تعیین کنید که مثلا اگر خروجی افت کرد PWM رو طوری تغییر بده که اصلاح بشه و...برای مثال وقتی سیستمی که به این منبع وصله اتصال کوتاهی کنه خروجی ولتاژ سریعا افت کرده جریان بینهایت و ولتاژ صفر میشه که میتونی به AVR بگی که اگر ولتاژ یکدفعه صفر شد PWM رو قطع کن و....!در اینطور منابع تغذیه برای قسمت میکرو یه منبع تغذیه ثانویه درست میکنند با جریان کم (SECOND POWER SUPPLY) که ولتاژ خروجی تاثیری در کار میکرو نداشته باشه.
فکر کنم تو همین سایت یه نقشه پاور کامپیوتر ATX 200W بود اگه پیدا کنی و نگاهی بکنی خیلی مفیده!تو این نقشه آی سی TL494 همون تولید کننده PWM هست .میتونی از سایت WWW.ALLDATASHEET.COM نقشه اش رو بگیری و مطالعه کنی.
اگه باز هم سوالی داشتید موردی بپرسید در خدمتم.
موفق باشید !
بای! :wink:
سلام جناب غفاری
اگه میشه آدرس آموزشگاهتون رو برام بنویسید
یا Email کنید

با تشکر
a.kojouri@gmail.com
سلام
من سازمان فنی و حرفه ای زنجان تدریس میکنم.مرکز IT
در خدمت هستم
موفق باشید
سلام
حيف شد من ساكن اصفهانم و نميتونم از كلاستون استفاده كنم
اما اگه مي تونيد يه كم همين جا دست مارو بگيريد

در ضمن دوره منابع تغذيه سوئيچينگ يه دوره اصلي فني حرفه ايه
يعني همه شعبه ها از جمله اصفهان اين دوره رو برگزار مي كنند ؟

با تشكر
سلام.نظر لطف شماست.
این دوره اسمش هست تعمیر کار عمومی رایانه شخصی.میتونید از فنی حرفه ای اصفهان بپرسید.که از مباحث آن منبع تغذیه سویچینگ است.میدونید که پاور کامپیوتر هم نوعی منبع تغذیه سویچینگ هست.
اگه سوالی داشتید من در خدمتم البته بیشتر در مورد تعمیر.و اگر دیر جواب دادم ببخشید.شاید کلاس داشته باشم یا اینکه به اینترنت دسترسی نداشته باشم.
تا جایی که بتونم کمک میکنم.
موفق باشید
بای
با سلام وبا تشکر از جوابتون :
شما میتونید در مورد سولات زیر یه کم بیشتر توضیح بدید .
1مثلا همین ای سی 494 دو تا خروجی داره وضعیت این خروجی ها نسبت به هم چگونه است(اختلاف فاز ،حداکثر وحداقل دامنه و فرکانس ،...)
2چرا در منبع تغذیه کامپیوتر از دو تا ترانزیستور استفاده می شود ؟
3چگونگی محاسبه ترانس وانتخاب هسته و نحوه پیچیدن ان؟
4ایا ترانس پیچیده شده (برای یک قدرت مساوی)برای 13007را میتوان برای ترانزیستور دیگر به کار برد ( در راندمان اثر ندارد)؟
5اگر در یک تغذیه که دارای خروجی های مختلف است از یک خروجی نهایت جریان را بکشیم خروجی های دیگر افت ولتاژ پیدا میکند؟
....
:oops:
فقط 5 رو می دونم
5 - تمام خروجی ها یکسان افت پیدا می کنن و با فیبکی که وجو اره این افت ولتاژ جبران می شه
محاسبات رو توی سایت سازنه آی سی های سری TOP می تونی پیدا کنی نرم افزار هم برای این کار دارن
فک میکنم برا سوال2 همون فواید در روش پوش پول یا نیم پل باشه - وجود دو تا ترانزیستور باعث افزایش جریان خروجی و نصف شدن فرکانس کاری میشه... درحالی که اگر همون کار و با یک ترانزیستور بکنیم...باید فرکانس کاری ترانزیستور رو دو برابر کرد که با توجه به قدرتی بودن ترانزیستور مرقون به صرفه نیست....جدای اینها توی کامپیوتر ولتاژ متقارن داریم ک با این روش به سادگی میشه اون رو ایجاد کرد
سلام
خروجی آی سی میشه گفت تقریبا 180 درجه اختلاف دارن.البته یه زمان مرده هم هست(death time) و اون مدت زمانیه که یه ترانزیستور خاموش و اون یکی روشن می شود.
اگه دیتا شیتش رو ببینی اونجا هم هست.
در مورد محاسبات ترانس هم اینکه تقریبا قسمت مشکلش همین جاست.چون فرکانس بالاست و هسته فریت داره.شاید رشته های برق و الکترونیک صنعتی بدونن چجوریه.من شنیدم که تو کشورمون تو محاسبات و ساخت همین ترانس مشکل دارن.خوب منطقی است چون بقیه قسمت هاش الکترونیکی هست و کمی روش کار بشه میشه تحلیلش کرد.
آی سی SG6105 هم تو پاورهای جدید استفاده میشه.مدار رو خیلی خلاصه کرده.
از www.alldatasheet.com میتونید نقشش رو بگیرید.
موفق باشید.
سلام آقا هادی
من یه منبع تغذیه سویچینگ با توپولوژی Half bridge ساختم . مدار به درستی کار میکنه اما توی خروجی یه نویزی وجود داره که مدام تکرار میشه و فرکانس تکرار اون برابر با فرکانس کاری مداره .
برای اینکه بهتر متوجه بشوید ، لینک عکسی که از صفحه اسیلوسکوپ گرفتم را براتون میگذارم .
http://www.4shared.com/file/181169866/3e...e0155.html
البته در این مورد خیلی تحقیق کردم و مدارم را با محاسبات کامل ساختم . تو کتاب منابع تغذیه سویچینگ - ابریشمی فر در مورد تکنیکهای پیچیدن ترانس سویچینگ و سلف و خازن پراکندگی صحبت هایی کرده بود .
من فکر می کنم این مشکل مربوط به همین مسئله باشه .
نظر شما چیه ؟
آیا تا به حال با چنین مشکلی برخورد کردید ؟