سلام.
ممنونم امید جان...
نقل قول: اول اینکه این پروژه کپی از کار EasyMCU هست یا یه طرح توسعه یافته و جدید از کار؟
EasyMCU که پروژه ی خودمون هست، منظورت کپی از کار mbed بود؟
نقل قول: اگه کپی هست هدف برای کنار زدن رقیب و روند بازاریابی کار قراره به چه طریق باشه؟
و اگه طرح و ایده نو و توسعه یافته هست، چه توسعه ای روش صورت گرفته و چه مزیت هایی بهش اضافه شده؟
همونطور که در بخش "مقایسه" و "جمع بندی" توضیح دادم. برد mbed متاسفانه نمی تونه اونطور که باید و شاید در ایران مورد استفاده قرار بگیره، دلیلش هم واضح هست، من با اینترنت 1MB ADSL بعد از این همه مدت هنوز مشکل قطع و وصلی و زوری باز کردن page ها رو دارم ، مشکل ش.ی.ل.ت.ر دارم ( که سایت developer.mbed هم مدتی هست جزئشون شده ) طبیعتا اگر بخوام از کامپایلر تحت اینترنت mbed استفاده کنم اصلا برام به صرفه نیست و به صورت آنلاین نمی تونم پروژه رو جلو ببرم و تست کنم. ( البته این مشکلات خاص کشورایی مثل ما می شه ، وگرنه کامپایلر تحت اینترنت ایده ی معرکه ای هست ، به هر حال اینجا جواب نمی ده ) . برد mbed البته یک لایه فیزیکی اترنت هم روی خودش داره و نتیجه طراحی برد 4 لایه و هزینه ی بالاست، توی ایران حدود 300 تومن قیمت فروشش هست.
EasyMCU اولین بردش رو شبیه برد mbed زده، که کلا به سبک معمول می شه آفلاین کار برنامه نویسیش رو با کامپایلر محبوب Keil انجام داد. البته هدف قابلیت کد زنی به سبک Application بوده، پس این قابلیت ها هم درش گنجانده شده. طراحی سخت افزار و هسته EasyMCU کاملا مستقل هست. حتی pinout های بردها هم با هم متفاوت هست.
Zcross تا جای ممکن به دور از پیچیدگی طراحی شده و قیمتش کمتر از 1/3 برد mbed خواهد بود!
نقل قول: بعد اینکه چرا از هسته STM32 برای این منظور استفاده نکردی تا مقرون به صرفه تر دربیاد؟
به نظرت هزینه تموم شده LPC به نسبت STM بیشتر نمیشه؟
میکرو LPC1768 که در Zcross استفاده شده واقعا میکروی خاصی هست، قیمتش بسیار مناسب و در دسترس هست. بوت لودر USB اش کار رو برای استفاده کننده بسیار راحت می کنه، در حدی که نیاز به پروگرامری نیست.
اما ST برای برنامه ریزیش حداقل به یه ST-link نیاز داره که ... ، با توجه به بررسی ها و هدف ما بهترین انتخاب LPC1768 بوده.
نقل قول: در مورد سناریوی نوشتن برنامه و drag & drop میشه بیشتر توضیح بدی؟
منظورت از سناریو که گفتی، یک کامپایلر برای کدنویسی هست، یا یک محیط ویزارد برای ساخت کد و قالب کلی، و یا یک شبیه سازی سه بعدی از کار؟
Zcross برای برنامه ریزی شدن نیاز به پروگرامر نداره، کافیه به PC متصل بشه و دکمه اش ضربه ای زده بشه، یک درایو سمت کامپیوتر می سازه که درش یک فایل frimware.bin هست، کافیه این فایل جایگزین بشه تا Zcross برنامه ریزی بشه. این روش دستی هست. روش دیگه با استفاده از نرم افزار EasyMCU هست.
EasyMCU یک محیط واسط برای ایجاد و دسته بندی پروژه ها، پیکربندی اولیه ی پروژه ها و فعال و غیر فعال کردن واحدها و کتابخانه ها ، همینطور پروگرام کردن Zcross و یک محیط ترمینال داره. محیطش بسیار ساده و به دور از پیچیدگی طراحی شده، بعد از تنظیمات فایل پروژه تولید می شه و Keil بالا می یاد، مراحل توسعه و کد زنی به سبکی جدید در Keil صورت می گیره.
اگر به وب سایت
EasyMCU مراجعه کنید در قسمت
شروع به کار مراحل به صورت ویدئویی آماده شده و نحوه ی کار کاملا مشخص هست. توصیه می کنم حتما ببینید.
نقل قول: کتابخونه هایی که قراره توسعه داده بشه مختص یک چیپ هست یا کل سری ها رو قراره ساپورت کنه؟
مثلا قراره مثل کتابخونه CMSIS باشه که فرمتش برای یک سری STM3210x ثابت هست و قالب تغییر نمیکنه و یا برای هر تراشه قراره هدرش متفاوت باشه؟
کتابخانه ها دو دسته می شن ، موردی که شما اشاره کردید رو بهش " هسته " می گیم. وقتی با هسته کار می کنیم قراره نام میکروکنترلر رو فراموش کنیم! چون قراره به سبک Application برنامه نویسی کنیم و نیازی به دانستن جزئیات میکروکنترلر نداریم. لذا اینجا نوع میکرو و پشتیبانی از چندتا میکرو کنترلر دیگه موضوعیتی نداره ... فقط قابلیت ها موضوعیت داره که قابلیت های پردازنده ی انتخاب شده جامع هست. سورس هسته هم در دسترس نیست و فقط توسط تیم EasyMCU توسعه پیدا می کنه.
بخش دیگه کتابخانه سنسورها و ماژول ها هستند که متن باز انتشار داده می شه. این موارد در
سوالات متداول جمع آوری شده.
نقل قول: و سوال اخرم اینه که برای شخصی که صفر صفر میخواد بیاد سمت این برد، چه بیس اطلاعاتی نیاز هست تا بتونه به راحتی برد و کانفیگ و راه اندازی کنه؟
و فرمت کدنویسیش که قراره داشته باشه چقد ساده سازی شده و چقد قابلیت فهم سریع داره؟
طبیعیه که یک بیس و حداقل اطلاعاتی نیاز هست، بعد با مشاهده قسمت
شروع به کار روال کار رو یاد می گیره. یک سری مثال های ساده آماده شده که همچین فردی برای شروع می تونه روی آنها کار کنه و با تغییر کدها یک دید پیدا کنه، سوالات پایه ای الکترونیکش رو
اینجا و سوالات پایه ای برنامه نویسیش رو
اینجا بپرسه، البته
لیست مراجع وجود داره و راهنمای هر دستور هم در حال آماده شدن هست. بعد در بخش
آموزش می تونه دیدش رو کامل تر کنه و خلاقیت و ذوق شخصیش رو پیش بگیره.
کد نویسیش مثل آرداینو و mbed و ... با زبان ++C/C هست و استفاده ازشون بسیار راحته. سبک همگی نزدیک به هم هست. برای برنامه نویسی فقط یکم c در حد دستورات شرطی و حلقه و تعریف متغییر باید بلد باشه. افراد حرفه ای تر و خلاق تر هم خودشون می تونن کتابخانه و ... انتشار بدن و ...
سپاس ...