نظرسنجی: به نظر شما این آموزش در چه حدی می باشد؟
خیلی ضعیف
2.38%
1 2.38%
ضعیف
0%
0 0%
متوسط
4.76%
2 4.76%
خوب
30.95%
13 30.95%
خیلی خوب
61.90%
26 61.90%
در کل 42 رأی 100%
*شما به این گزینه رأی داده‌اید. [نمایش نتایج]

امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امتیازات: 4.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش SQL و نحوه کار با آن در وی بی
نویسنده پیام
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #1
آموزش SQL و نحوه کار با آن در وی بی
سلام
این تاپیک رو راه انداختم چون دیدم همه به خاطر در دسترس نبودن منابع خوب دارن به سمت استفاده از Access می رن که اصلاً خوب نیست، چرا که خیلی ضعیفه

مراحل درس دادن اینه:
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم
جلسه دوم: نحوه اتصال به SQL از طریق VB6 و VB.NET
جلسه سوم: دستورات ساده SQL
جلسه چهارم: دیتا تایپ ها (Data types)
جلسه پنجم: دستورات پیشرفته SQL
.......

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-اسفند-۱۳۸۷, ۲۱:۰۰:۳۲، توسط far_222000.)
۲۷-مرداد-۱۳۸۷, ۲۲:۰۰:۵۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : ajlajlajl, mbza11, hamed_Arfaee, m_vb66, hoax3r, sita_rampail, sav68, alaska, lord_viper, koorosh2004, igimax, rasool661, poorhasan, Hadiir, Di Di, iran2008, milad2546, behzady, ترانسپورتر, aka.ReZa, ekm507
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #2
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم

کلمه SQL کوتاه شده عبارت Structured Query Language می باشد، که ترجمه آن زبان جستجوی ساخت یافته می باشد.
SQL ابزار قدرتمندی است که ویژوال بیسیک و موتور Microsoft Jet از آن برای دسترسی به انواع پایگاه های داده استفاده می کنند.
SQL در دهه 1970 توسط IBM به منظور استاندارد کردن روش های استخراج داده از پایگاه های داده مختلف، توسعه داده شد. هدف از اختراع این زبان، ارایه وسیله ای مستقل از برنامه نویسی بود.
نام جَد اس کیو ال زبانی به نام سیکوئل(Sequel) می باشد که آن هم توسط IBM اختراع گردید. البته این زبان امروزه وجود ندارد چرا که با آمدن SQL جد این زبان به تاریخ پیوست.

لازم می دونم در اینجا دو مورد رو برای شما تفکیک کنم که اکثر برنامه نویسای مبتدی باهاش مشکل دارن.
یکی کلمه SQL هستش و دیگری SQL Server
SQL مجموعه دستوراتی است که به شما اجازه می دهد به دیتابیس های مختلف وصل شید و روی اون ها اعمالی مثل ثبت، حذف و تغییر رو انجام بدین
SQL Server نام یک دیتابیسه(مثل Access) که دستورات SQL در ابتدا برای این پایگاه داده نوشته شده بود ولی الان شما می تونین از این دستورات برای اتصال به Access و Oracle هم استفاده کنین.


دستورات SQL به دو بخش کلی تقسیم می شوند:
DML یا زبان پردازش داده
DDL یا زبان تعریف داده
دستورات DML برای استخراج، مرتب سازی، خلاصه سازی و محاسبه روی جدول ها بکار می روند.
دستورات DDL شما را قادر می سازند تا در یک پایگاه داده، جدول، اندیس و رابطه تعریف کنین.

این تقسیم بندی صرفاً جنبه آموزشی داره و به صورت عملی هیچ کاربردی نداره

ساختار دستورات SQL توسط مؤسسه استاندارد های ملی امریکا(ANSI) و در کمیته ANSI-SQL مشخص می شود.

منبع: خودم

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-دى-۱۳۸۷, ۱۵:۴۷:۴۹، توسط far_222000.)
۲۷-مرداد-۱۳۸۷, ۲۲:۳۲:۰۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : saeedsmk, lord_viper, ajlajlajl, hamed_Arfaee, sita_rampail, alaska, web30t, koorosh2004, negin khalili, fakhredin, Payman62, iran2008, mohammad29, behzady, ترانسپورتر, aka.ReZa, ekm507
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #3
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم

تا اینجا بیشتر در مورد SQL و دستوراتش صحبت کردیم حالا بریم سراغ SQL Server

من در اینجا لازم می دونم تا روی ورژن SQL Server 2005 که فراگیرترین نسخه اون هستش صحبت کنم(البته در حال حاضر نسخه 2008 اون هم منتشر شده که من باهاش کار نکردم)

SQL Server2005 در نسخه‌هاي مختلفي عرضه شده است كه از نظر كارايي و قيمت بسيار متفاوت هستند و البته براي كاربران مختلفي نيز طراحي شده‌اند.

(SQL Server2005 Enterprise Edition (32-bit and 64 bit
اين نسخه در حقيقت نسخه پيشرفته اين نرم‌افزار است و براي محيطي طراحي شده است كه يا داراي بانك اطلاعاتي بسيار بزرگ (از نظر تعداد ركورد يا حجم اطلاعات) يا داراي تعداد پردازش آنلا‌ين بسيار زياد يا نيازمند تحليل پيچيده اطلاعات است. اين نسخه همه قابليت‌هاي اين نرم‌افزار را دارد.

(SQL Server2005 Standard Edition (32-bit and 64-bit
اين نسخه در حقيقت براي شركت‌هاي متوسط مناسب است. نكته مهم اين است كه اين نسخه نيز به راحتي بانك‌هاي اطلاعاتي بزرگ را پشتيباني مي‌كند. اما بعضي از ويژگي‌هاي مورد نياز براي تحليل پيچيده اطلاعات را ندارد و البته قيمت بسيار مناسب‌تري نسبت به نسخه Enterprise دارد.

(SQL Server2005 Workgroup Edition (32-bit only
اين نسخه براي شركت‌هاي كوچك و سرويس‌دهنده‌هاي وب و البته بانك‌هاي اطلاعاتي كه به عنوان نسخه پشتيبان استفاده مي‌شوند، مناسب است. اين نسخه در بين نسخه‌هايي كه به كاربران نهايي عرضه مي‌شود، كمترين قيمت را دارد.

(SQL Server 2005 Developer edition (32-bit and 64-bit
اين نسخه از نظر خصوصيات و ويژگي‌ها هيچ تفاوتي با نسخه Entrprise ندارد. اما مختص برنامه‌نويسان است. لذا قيمت بسيار پاييني دارد و شركت‌هاي برنامه‌نويسي در زمينه بانك‌هاي اطلاعاتي از اين نسخه استفاده مي‌كنند. بدين ترتيب اين شركت‌ها ديگر مجبور نيستند براي تست برنامه خود نسخه Entrprise را تهيه كنند.

(SQL Server2005 Express Edition (32-bit only
اين نسخه كاملاً مجاني است و مي‌تواند به عنوان يك سرويس‌دهنده يا يك سرويس گيرنده با حجم كوچكي از اطلاعات استفاده شود. بدين‌ترتيب برنامه‌نويساني نيز كه مي‌خواهند برنامه‌اي بنويسند كه داراي يك بانك اطلاعات كوچك است ديگر نيازي نيست كه نگران بانك اطلاعاتي خود باشند. چرا كه مي‌توانند برنامه خود را همراه با يك نسخه مجاني Exprees Edition ارائه كنند.

SQL Server 2005 Compact Edition و SQL Server2005 Mobile Edition
اين دو نسخه جزء نسخه‌هايي هستند كه بعدها به مجموعه اصلي اضافه شده‌اند كه فعلاً از بحث ما خارج هستند.

منبع: مجله شبکه

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-بهمن-۱۳۸۷, ۱۳:۱۳:۵۵، توسط far_222000.)
۲۸-مرداد-۱۳۸۷, ۰۲:۰۵:۲۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : lord_viper, saeedsmk, hamed_Arfaee, فاطمه وطن دوست, sita_rampail, web30t, koorosh2004, HoseinVig, hasanaing, iran2008, hmdfar, behzady, alaska, aka.ReZa
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #4
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم

مسلماً اگه ما بخوایم برنامه ای بنویسیم که با دیتابیس SQL Server کار کنه، باید خود SQL Server رو نصب کرده باشیم

آماتور ها این رو نخونن: اگه برنامه بخواد Local کار کنه، باید SQL Server حتماً نصب باشه ولی اگه برنامه تحت شبکه بخواد اجرا بشه کافیه روی سرور نصب باشه و روی کلاینت ها نمی خواد نصب شه(البته کلاینت ها به MDAC احتیاج دارن که توی Setup شون باید دیده بشه!)

در اینجا با آموزش نصب SQL Server 2005 آشنا می شید:

بعد از قرار دادن دي‌وي‌دي SQL Server2005 در دستگاه و اجراي فايل Setup و تأييد License برنامه، صفحه‌اي را مشاهده مي‌كنيد كه برنامه‌هاي مورد نياز براي نصب SQL Server2005 را در كامپيوتر شما نصب مي‌كند. اين موارد به‌طور مشخص NET FRAMWORK 2.0. و NATIVE CLIENT براي دسترسي به سرويس‌دهنده شبكه و تعدادي فايل حمايتي براي نصب SQL Server2005 است.
[تصویر:  s79_SQL-Server02_s.jpg]

بعد از انتخاب گزينه Install صفحه آغازين نصب SQL Server2005 ظاهر مي‌شود و با انتخاب گزينه Next صفحه‌اي مانند شكل زیر ظاهر مي‌شود.
[تصویر:  s79_SQL-Server03_s.jpg]

اين صفحه در حقيقت قسمت چك كردن سيستم براي مشخص كردن مهيا بودن سيستم براي نصب SQL Server2005 است. همان‌طور كه مي‌بينيد، مواردي مانند نصب بودن ماژول‌هاي حمايت از XML و وجود Service pack در سيستم‌عامل يا دارا بودن حداقل نيازهاي سخت‌افزاري براي نصب SQL Server2005، نصب بودن IIS و ... در اين صفحه چك مي‌شود.
اگر پيام خطا در مورد سخت‌افزار دريافت كرديد، خيلي نگران نباشيد. زيرا اگر اختلاف سخت‌افزار شما با آنچه مايكروسافت مي‌خواهد زياد نباشد، مشكلي در نصب نخواهيد داشت. اگر مانند شكل قبل ديديد كه IIS روي سيستم شما نصب نيست يا اگر نمي‌خواهيد با بستر اينترنت و ماژول توليد گزارش كار كنيد، بدون توجه به اين اشكال به مرحله بعد برويد.
در ادامه نصب SQL Server2005 روي كامپيتر شما آغاز مي‌شود. در ادامه صفحه بايد شماره سريال را وارد كنيد كه با انجام اين كار صفحه‌اي مانند شكل زیر ظاهر مي‌شود.
[تصویر:  s79_SQL-Server04_s.jpg]

در اين صفحه مي‌توانيد با انتخاب سرويس‌هاي مناسب ادامه نصب نرم‌افزار را پي بگيريد. مايكروسافت اكيداً توصيه مي‌كند كه براي داشتن امنيت بهتر اگر از ماژولي استفاده نمي‌كنيد، از نصب آن خودداري كنيد. اما اگر به منظور آموزش نرم‌افزار را نصب مي‌كنيد، مي‌توانيد همه ماژول‌هاي آن را نصب كنيد.
توصيه مي‌كنم همه مثال‌ها و راهنماي نرم‌افزار كه به آن Books On Line مي‌گوييم را نيز حتماً نصب كنيد كه بعداً حتماً به كارتان خواهد آمد. براي نصب همه ماژول‌ها مي‌توانيد با انتخاب گزينه Advance از صفحه بعدي كمك بگيريد.
[تصویر:  s79_SQL-Server05_s.jpg]

در صفحه بعدي شما دو انتخاب خواهيد داشت: انتخاب اول، گزينه Default instance است. اين گزينه هنگامي استفاده مي‌شود كه براي اولين بار مشغول نصب SQL Server روي سيستم خود هستيد. اما اگر روي سيستم خود داراي SQL Server هستيد، سيستم جديدي كه نصب مي‌كنيد، حتماً بايد داراي يك نام جديد باشد تا قابل شناسايي باشد.
بنابراين گزينه Named Instance را انتخاب مي‌كنيم و يك نام را در قسمت مربوطه براي سيستم خود وارد مي‌كنيم و سپس با گزينه Next به صفحه بعد مي‌رويم. شايد از خود بپرسيد: به چه دليلي ممكن است نياز داشته باشيم چند نسخه از اين نرم‌افزار را روي سيستم خود داشته باشيم.
مايكروسافت چهار دليل را براي اين مسئله بيان مي‌كند: اول هنگامي كه بخواهيد چند نسخه مختلف را به طور همزمان روي سيستم خود داشته باشيد. دوم هنگامي كه مي‌خواهيد كار يك برنامه براي برقراري ارتباط بين چند سيستم را تست كنيد.
بدين ترتيب به جاي اين‌كه چند سيستم را روي چند كامپيوتر اجرا كنيد، همه سيستم‌ها را روي يك كامپيوتر نصب مي‌كنيد و بعد تست مي‌كنيد. بديهي است اين روش داراي صرفه اقتصادي بيشتري است. دليل سوم هنگامي كه داراي چند مشتري هستيد كه هر كدام سيستم خود را مي‌خواهند و چهارم مربوط به زماني است كه داراي چند برنامه روي سيستم خود هستيد كه هر برنامه نيازمند سيستم خود است.
[تصویر:  s79_SQL-Server06_s.jpg]

در ادامه بايد كاربران مجاز را با سطح دسترسي مشخص براي سيستم معلوم كنيد. براي اين كار سه راه وجود دارد: اول شما انتخاب مي‌كنيد كه افرادي كه به كامپيوتري كه سيستم مديريت پايگاه شما روي آن نصب است دسترسي دارند با همان username و password به SQL Server2005 دسترسي خواهند داشت. حالت دوم هنگامي است كه خود username و password جديد براي كاربر انتخاب مي كنيد. حالت سوم نيز هنگامي است كه به ازاي هر سرويس، كاربر تعريف مي‌كنيد.
[تصویر:  s79_SQL-Server07_s.jpg]

همان‌طور كه در شكل بالا مي‌بينيد، مي‌توانيد از قسمت پايين سرويس‌هايي كه بعد از نصب مي‌خواهيد اجرا شود را انتخاب كنيد. با انتخاب گزينه NEXT به صفحه بعد مي‌رويد. در اين صفحه نحوه تعيين هويت را براي SQL Server2005 معلوم مي‌كنيد.
براي اين‌ كار دو راه‌حل داريد: اول انتخاب Windows Authentication Mode كه موجب مي‌شود سيستم از روال‌هاي امنيتي سيستم‌عامل استفاده كند و دوم Mixed Mode كه هم روال‌هاي سيستم‌عامل است و هم ساير روال‌هاي تعريف شده براي خود SQL Server. بايد توجه داشت كه با انتخاب Mixed Mode بايد نام و رمز مدير سيستم را معلوم كنيد.
در اينجا دو نكته اساسي وجود دارد: اول اين‌كه Windows Authentication Mode از امنيت بيشتري برخوردار است. دوم اين‌كه، اگر از Mixed Mode استفاده مي‌كنيد، حتماً بايد براي مدير سيستم از يك Password قوي استفاده كنيد. توجه داشته باشيد كه Mixed Mode هنگامي كاربرد دارد كه كاربران زيادي از طريق يك برنامه با SQL Server2005 ارتباط برقرار مي‌كنند.
[تصویر:  s79_SQL-Server08_s.jpg]

منبع: مجله شبکه

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۸-مرداد-۱۳۸۷, ۰۲:۲۴:۰۸، توسط far_222000.)
۲۸-مرداد-۱۳۸۷, ۰۲:۲۲:۴۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : lord_viper, hamed_Arfaee, sita_rampail, koorosh2004, programer1389, hasanaing, iran2008, behzady, aka.ReZa
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #5
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم
جلسه اول: آشنایی با SQL و یک سری اسامی که باید یاد بگیریم

ادامه نصب SQL Server2005......

در صفحه بعد مي‌توانيد نحوه ذخيره‌سازي اطلاعات را از نظر نحوه كد شدن حروف و كاراكترها انتخاب كنيد. توجه داشته باشيد كه اين انتخاب براي حالت كلي است و البته در خروجي شما هنگامي كه مي‌خواهيد خروجي منظم باشد، اثر مستقيم دارد.
يعني هر Collation داراي نظم خاصي است. البته مي‌توانيد به ازاي هر سرويس قرارداد خاصي تنظيم كنيد. براي اين ‌كار كافي است فقط تيك اول صفحه را فعال كنيد. اما فعلاً بهتر است به همان صورت پيش فرض نصب كنيد.
[تصویر:  s79_SQL-Server09_s.jpg]

در صفحه بعد دو گزينه مي‌بينيد: اولي براي اين‌كه اگر سيستم به مشكلي برخورد كرد، اطلاعات خطاي شما به صورت خودكار براي مايكرو سافت ارسال شود تا بتواند از آن براي بهتر شدن محصولات خود استفاده كند و در عين حال سعي كند مشكل شما را حل كند.
دوم براي اين است كه اطلاعات كاربرد و ويژگي‌هاي مورد استفاده شما از SQL Server2005 به مايكروسافت فرستاده شود تا اگر در كار شما مطلب يا كاربرد جديدي بود، در نسخه هاي بعدي به عنوان قسمتي از راهنما به كاربران عرضه شود.
در صفحه بعد خلاصه‌اي از چيزي كه قرار است روي سيستم شما نصب شود، مشاهده مي‌كنيد و با انتخاب گزينه Install فرآيند نصب آغاز مي‌شود و البته خوشبختانه فرايند پيشرفت در هر سرويسي جداگانه نمايش داده مي‌شود كه اين خود براي كاربر درك بهتري پديد مي‌آورد.
[تصویر:  s79_SQL-Server10_s.jpg]

و بدين ترتيب نصب SQL Server2005 به پايان مي‌رسد.

منبع: مجله شبکه

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۸-مرداد-۱۳۸۷, ۰۲:۵۰:۲۴، توسط far_222000.)
۲۸-مرداد-۱۳۸۷, ۰۲:۲۷:۴۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : lord_viper, hamed_Arfaee, sita_rampail, web30t, koorosh2004, hasanaing, iran2008, behzady, aka.ReZa
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #6
جلسه دوم: نحوه اتصال به SQL از طریق VB6 و VB.NET
جلسه دوم: نحوه اتصال به SQL از طریق VB6 و VB.NET

برای وصل شدن به بانک اطلاعاتی SQL Server، باید دو کار رو انجام بدیم. یکی تعریف یک کانکشن(Connection) برای وصل شدن به دیتابیس و تعریف یک دستور(Command) برای ارسال دستورات به بانک اطلاعاتی

شاید اینجا این سوال پیش بیاد که چرا ما باید به بانک اطلاعاتی، دستور بفرستیم؟
فرض کنین می خواین از بانک اطلاعاتیتون فقط اون رکورد هایی رو ببینین که توشون کلمه "سلام" وجود داره، اگه ما نتونیم این موضوع رو به بانک اطلاعاتی بگیم، مجبوریم بعد از دریافت همه رکورد ها از دیتابیس یه برنامه بنویسیم که تمام رکورد هایی که کلمه "سلام" رو ندارن، نشون نده. حالا اگه حجم اطلاعات توی دیتابیس خیلی زیاد باشه، برنامه ما از کار می افته چون داره روی رکورد ها دنبال کلمه "سلام" می گرده و کاربر رو مجبور می کنه بیکار بشینه تا کار برنامه ما تموم بشه. اما SQL این مشکل رو حل کرده و چیزی به نام دستور(Command) تعریف کرده که شما توسط اون می تونین دستورات لازم رو بهش ارسال کنین تا وقت دریافت اطلاعات از دیتابیس نیاز به محاسبه دوباره اون ها نباشه. سرعت پردازش SQL نسبت به برنامه هایی که ما برای پردازش می نویسیم انقدر بالا هستش که هیچ کسی بدون دستورات SQL برنامه ننویسه.(برنامه ای دارم می نویسم که روی 105 میلیون دیتا پردازش های زیادی انجام می ده.انجام این کار با دستورات SQL توی 7 دقیقه انجام می شه ولی با VB احتمالاً بیشتر از 7 ساعت)

پس تا اینجا گفتیم به دو متغییر احتیاج داریم: کانکشن(Connection) و دستور(Command).
برای تعریف این دو متغییر در VB6 باید مراحل زیر رو دنبال کنیم:

از منوی پروژه(Project) گزینه References رو انتخاب می کنیم
[تصویر:  ddeuxg.jpg]

از صفحه باز شده گزینه Microsoft ActiveX Data Objects 6.0 Library رو انتخاب کنین:
[تصویر:  xni90i.jpg]

در حقیقت ما با این کار به کتابخانه VB یه سری اشیا اضافه کردیم. می دونم این جمله، عین این کتابای درپیت تو بازار شد به خاطر همین بیشتر توضیح می دم.
وقتی می خوایم یه متغیر رو تعریف کنیم، می نویسیم Dim A as String، وقتی می خوایم نوع متغیر رو تعریف کنیم(در اینجا String) یه لیستی رو VB باز می کنه که اسم انواع متغیر ها توشه. حالا وقتی ما Microsoft ActiveX Data Objects 6.0 Library رو به پروژمون اضافه می کنیم یه سری گزینه به اون لیسته اضافه می شه و در حقیقت ما می تونیم متغیر ها رو با انواع بیشتری تعریف کنیم.

حالا به محیط کد نویسی ویژوال بیسیک برید و در قسمت General بنویسین(قسمت جنرال به بالاترین جایی که می تونین توش کد بنویسین می گن، اون جا شما متغیر های اصلی رو تعریف می کنین که توی همه روال های برنامه به کار می آن):
کد:
Dim cn As New ADODB.connection
Dim rs As New ADODB.Recordset

cn یا کانکشن، همون متغیری هستش که قراره باهاش عمل کانکشن رو انجام بدیم
rs یا رکوردست، همون متغیری هستش که می خوایم باهاش دستورات رو به دیتابیسمون بفرستیم

حالا توی رویداد Form_Load بنویسید:
کد:
cn.Open "Provider=SQLOLEDB.1;User ID=sa;password=;Initial Catalog=Master;Data Source = (Local);"
rs.Open "SELECT * FROM sys.databases", cn, adOpenStatic, adLockOptimistic

همون طور که مشخصه توی خط اول، کانکشن رو ساختیم، به عبارتی که جلوی cn.Open نوشته شده می گن ConnectionString
ما توی ConnectionString به ترتیب این ها رو گفتیم:
Provider=SQLOLEDB.1 یعنی به چه دیتابیسی وصل شو(در اینجا SQL)
User ID=sa نام کاربری رو تعریف کردیم که از طریقش به دیتابیس وارد بشیم. نام کاربری sa حتی روی کامپیوتر شما هم وجود داره، چون وقتی SQL Server رو نصب می کنین خودش به صورت اتومات این نام کاربری رو می سازه
password= در اینجا هم رمز عبور برای نام کاربری sa رو مشخص می کنین، که این نام کاربری احتیاج به رمز نداره
Initial Catalog=Master مشخص کردیم که می خوایم به کدوم دیتابیس وصل بشیم. که اینجا دیتابیس Master هستش(این هم به صورت پیش فرض وجود داره)
Data Source = (Local) و در نهایت گفتیم که به چه سروری وصل بشیم که ما تحت شبکه کار نمی کنیم و اینجا نوشتیم local. اون پرانتز هایی که دور local هستن رو حتماً بذارین!!!

اینجا لازم می دونم یه توضیح برای اون دوستانی بدم که پیش خودشون دارن می گن پس چرا توی این ConnectionString ما آدرس دیتابیس رو مثلاً به صورت C:\DB.mdf نمی دیم:
در حقیقت سیستم SQL یه خورده متفاوته! شما یه سری سرور داری(یا تحت شبکه یا محلی) و روی اونها دیتابیس هاتو می سازی، پس وقت وصل شدن هم لازم نیست از آدرس کاملش استفاده کنی، صرفاً کافیه نام سرور و نام دیتابیس رو ذکر کنی
اینو آماتور ها نخونن: می شه توی ConnectionString آدرس فایل دیتابیس رو هم داد که البته باید Permission دسترسی به اون آدرس رو داشته باشید. این کار فقط زمانی انجام می شه که دیتابیستون تحت سرور تعریف نشده و نمی خواین هم به سرور Attach کنینش

حالا بریم سراغ خط دوم:
ما با خط دوم داریم دستورات رو به دیتابیسمون می فرستیم. جلوی rs.Open یه عبارت نوشته شده که بهش Command گفته می شه.
من در اینجا نمی خوام این Command رو توضیح بدم چون توی درس سوم به صورت مفصل در موردش صحبت می کنیم. تا همین جا بدونین که ما با این دستور به دیتابیس گفتیم همه اطلاعات رو از جدول sys.databases بیار
جلوی Command نوشتیم این دستور رو به کدوم کانکشن بفرسته و به همین خاطر نوشتیم cn
در دو قسمت بعدی نوشتیم adOpenStatic, adLockOptimistic. لازم نیست بدونین که چی نوشتیم ولی در همین حد بدونین که نوع دسترسی به دیتابیس رو مشخص کردیم. برای گرفتن اطلاعات بیشتر می تونین به این آدرس مراجعه کنین: http://www.adopenstatic.com/FAQ/jetcursortypes.asp

تا اینجا ما تونستیم یه کانکشن بسازیم و یه دستور بهش ارسال کنیم.

اگه خیلی دوست دارین تا نتیجه رو هم ببینن باید این کار رو بکنین که من خیلی اجمالی توضیح می دم چون به بحث ما مربوط نمی شه:
به منوی پروژه(Project) می رین و گزینه Components رو انتخاب می کنین. از لیست باز شده گزینه Microsoft DataGrid Control 6.0(OLEDB) رو انتخاب کنین
و صفحه رو با زدن دکمه OK ببندین، حالا از تولباکس(Toolbox) سمت چپ گزینه اضافه شده رو به فرمتون اضافه کنین. حالا توی همون رویداد Form_Load در آخرین خط(بعد از rs.Open) بنویسین: Set DataGrid1.DataSource = rs
حالا برنامه رو اجرا کنین و از دیدن کاری که کردین لذت ببرین


منبع: خودم

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۱۲:۰۵:۲۶، توسط far_222000.)
۲۸-مرداد-۱۳۸۷, ۱۱:۵۰:۵۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : hamed_Arfaee, saeedsmk, m_vb66, sita_rampail, web30t, koorosh2004, iran2008, behzady, aka.ReZa
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #7
جلسه دوم: نحوه اتصال به SQL از طریق VB6 و VB.NET
جلسه دوم: نحوه اتصال به SQL از طریق VB6 و VB.NET

توی پست قبلی یاد گرفتیم که چه جوری از طریق VB6 به دیتابیس SQL وصل بشیم. توی این پست می خوایم همین کار رو از طریق VB.NET انجام بدیم.
با توجه به اینکه توی پست قبل اصول کار رو توضیح دادم توی این پست فقط نحوه وصل شدن رو می گم:

توی قسمت General (یا همون Declaration) رفته و متغیرهای زیر رو تعریف کنین:
کد:
Dim Cn As SqlClient.SqlConnection
Dim Comm As SqlClient.SqlCommand
Dim SQL As String

حالا به رویداد Form1_Load رفته و دستورات زیر رو بنویسین:
کد:
Cn.ConnectionString = "Server=(local);user id=sa;Password=;database=Master;"
Cn.Open()
Comm.Connection = Cn
SQL = "CREATE TABLE Books(Name nchar(60),Author nchar(60))"
Comm.CommandText = SQL
Comm.ExecuteNonQuery()

ما تا اینجا تونستیم یک دستور رو به دیتابیس بفرستیم. البته دستوری که ما فرستادیم ساختن جدولی بنام Books بود که 2 تا فیلد داشت(به نام های Name و Author). در حقیقت ما یه دستور به دیتابیس فرستادیم و اگه Error نگیریم یعنی این دستور با موفقیت ارسال شده و توسط SQL هم انجام شده.
ولی اگه ما بخوایم اطلاعات درون جدول رو ببینیم چی؟ یا به طور کلی ما بخوایم دستوری ارسال کنیم که باید خروجی داشته باشه. اون موقع باید مراحل زیر رو بریم:

یک Datagridview روی فرمتون بسازید.
حالا به قسمت General (یا همون Declaration) رفته و بنویسید:
کد:
Dim Cn As New SqlClient.SqlConnection
Dim Comm As New SqlClient.SqlCommand
Dim Da As SqlClient.SqlDataAdapter
Dim Ds As DataSet
Dim SQL As String

حالا به رویداد Form1_Load رفته و بنویسید:
کد:
Cn.ConnectionString = "Server=(local);user id=sa;Password=;database=Master;"
Cn.Open()
SQL = "SELECT * FROM sys.databases"
Da = New SqlClient.SqlDataAdapter(SQL, Cn)
Comm = New SqlClient.SqlCommand(SQL, Cn)
Da.SelectCommand = Comm
Ds = New DataSet()
Da.Fill(Ds, "sys.databases")
DataGridView1.DataSource = Ds.Tables("sys.databases")

حالا می تونین اطلاعات رو روی DataGridView ببینین

منبع: خودم

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
۲۹-مرداد-۱۳۸۷, ۱۱:۵۹:۰۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : amirjan, ajlajlajl, Rink8, sita_rampail, alaska, lord_viper, web30t, koorosh2004, iran2008, hmdfar, behzady
m_vb66 آفلاین
در حال پیشرفت
***

ارسال‌ها: 253
موضوع‌ها: 60
تاریخ عضویت: فروردین ۱۳۸۷

تشکرها : 114
( 52 تشکر در 35 ارسال )
ارسال: #8
RE: آموزش SQL و نحوه کار با آن در وی بی
اگه ممكنه بگيد چجوري كانكشن اتصال به سرور رو بنويسم
۰۵-آذر-۱۳۸۷, ۱۵:۰۷:۳۱
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : iran2008, aka.ReZa, ethelza60
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #9
RE: آموزش SQL و نحوه کار با آن در وی بی
کلاً کانکشن استرینگ(Connection String) های مختلفی وجود دارن که هر کدوم با هم فرق هایی دارن
من همشون رو براتون می ذارم:

Standard security
Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;User Id=myUsername;Password=myPassword;


Standard Security alternative syntax
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;User ID=myUsername;Password=myPassword;Trusted_Connection=False;


Trusted Connection
Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;Integrated Security=SSPI;


Trusted Connection alternative syntax
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;Trusted_Connection=True;


Connecting to an SQL Server instance
Server=myServerName\theInstanceName;Database=myDataBase;Trusted_Connection=True;


Trusted Connection from a CE device
Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;Integrated Security=SSPI;User ID=myDomain\myUsername;Password=myPassword;


Connect via an IP address
Data Source=190.190.200.100,1433;Network Library=DBMSSOCN;Initial Catalog=myDataBase;User ID=myUsername;Password=myPassword;


Enabling MARS (multiple active result sets)
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;Trusted_Connection=True; MultipleActiveResultSets=true;


Attach a database file on connect to a local SQL Server Express instance
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=c:\mydbfile.mdf;Database=dbname; Trusted_Connection=Yes;


Attach a database file, located in the data directory, on connect to a local SQL Server Express instance
Server=.\SQLExpress;AttachDbFilename=|DataDirectory|mydbfile.mdf; Database=dbname;Trusted_Connection=Yes;


Using an User Instance on a local SQL Server Express instance
Data Source=.\SQLExpress;Integrated Security=true; AttachDbFilename=|DataDirectory|\mydb.mdf;User Instance=true;


Database mirroring
Data Source=myServerAddress;Failover Partner=myMirrorServer;Initial Catalog=myDataBase;Integrated Security=True;


Asynchronous processing
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;Integrated Security=True;Asynchronous Processing=True;

منبع: www.connectionstrings.com

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
۰۹-آذر-۱۳۸۷, ۱۴:۲۸:۳۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : m_vb66, sita_rampail, alaska, lord_viper, web30t, koorosh2004, hasanaing, iran2008, hmdfar, behzady, aka.ReZa
Rink8 آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال‌ها: 224
موضوع‌ها: 49
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۷

تشکرها : 302
( 481 تشکر در 112 ارسال )
ارسال: #10
RE: آموزش SQL و نحوه کار با آن در وی بی
عزیز دلم
استاد محترم
یک دیتابیس Sql در هاست بسازم و با برنامه آنرا فراخوانی کنم یعنی نرم افزار تحت ویندوز بانک اطلاعاتی آن تحت وب است به نام Sql server خوب چطوری میشه وصل کرد نمونه کد بزارین.


با احترام
۰۲-بهمن-۱۳۸۷, ۱۴:۵۵:۵۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : iran2008, lesliesn16
far_222000 آفلاین
مدير بخش ديتابيس
*****

ارسال‌ها: 955
موضوع‌ها: 68
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۸۴

تشکرها : 468
( 1249 تشکر در 423 ارسال )
ارسال: #11
RE: آموزش SQL و نحوه کار با آن در وی بی
(۰۲-بهمن-۱۳۸۷, ۱۴:۵۵:۵۰)Rink8 نوشته است: عزیز دلم
استاد محترم
یک دیتابیس Sql در هاست بسازم و با برنامه آنرا فراخوانی کنم یعنی نرم افزار تحت ویندوز بانک اطلاعاتی آن تحت وب است به نام Sql server خوب چطوری میشه وصل کرد نمونه کد بزارین.


با احترام

این کدی هست که شما بهش احتیاج دارین
با وی بی 6:
کد:
Dim cn As New ADODB.connection
Dim rs As New ADODB.Recordset

cn.Open "Server=192.168.0.1;Database=TestDB;User ID=UserName;Password=123;Trusted_Connection=False;"
rs.Open "SELECT * FROM TableTest", cn, adOpenStatic, adLockOptimistic"

با دات نت:
کد:
Dim Cn As SqlClient.SqlConnection
Dim Comm As SqlClient.SqlCommand
Dim SQL As String

Cn.ConnectionString = "Server=192.168.0.1;Database=TestDB;User ID=UserName;Password=123;"
Cn.Open()
Comm.Connection = Cn
SQL = "SELECT * FROM TableTest", cn, adOpenStatic, adLockOptimistic"
Comm.CommandText = SQL
Comm.ExecuteNonQuery()

به جای 192.168.0.1، از IP سایتی که می خواین بهش وصل شین استفاده کنین
به جای TestDB، از نام دیتابیسی که می خواین بهش وصل شین استفاده کنین
به جای UserName، از نام کاربری که تو دیتابیس تعریف شده استفاده کنین
به جای 123، از رمز عبور نام کاربری استفاده کنین
به جای TableTest، از نام Table ای که می خواین بهش وصل شین استفاده کنین

پارک24
مرجع خرید و فروش خودرو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۳-بهمن-۱۳۸۷, ۱۳:۵۱:۰۸، توسط far_222000.)
۰۲-بهمن-۱۳۸۷, ۲۳:۲۸:۰۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Rink8, CRazYFULL, alaska, m_vb66, koorosh2004, hasanaing, iran2008, hmdfar, behzady


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Shy نحوه ذخیره عکس در SQL eli_j0o0o0n 26 34,498 ۲۲-فروردین-۱۴۰۰, ۱۵:۳۷:۰۱
آخرین ارسال: VidaSalehi
  [آموزشی] بررسی انواع SQL Server Replication Ghoghnus 0 492 ۲۴-آذر-۱۳۹۹, ۱۸:۳۲:۲۶
آخرین ارسال: Ghoghnus
  [سوال] کانکت نشدن در sql server mnd110 0 440 ۲۳-شهریور-۱۳۹۹, ۱۳:۲۲:۲۰
آخرین ارسال: mnd110
  مشکل با Connect کردن SQL SERVER VBYOFSKI 35 64,259 ۱۹-شهریور-۱۳۹۹, ۱۹:۱۳:۵۸
آخرین ارسال: mnd110
  [فوری] کمک جهت استارت نمودن sql 2014 mohamad101010 1 2,728 ۲۵-فروردین-۱۳۹۶, ۰۵:۳۹:۲۴
آخرین ارسال: babyy
  مشکل در SQL server bahargol 1 3,586 ۰۶-مهر-۱۳۹۵, ۰۰:۴۰:۱۱
آخرین ارسال: Ghoghnus
  نمیتونم به sql کانکت بشم.کانکشن استرینگ میخوام visman 0 2,145 ۲۵-تير-۱۳۹۵, ۱۸:۰۴:۰۲
آخرین ارسال: visman
  مشکل در انصال به sql بهروز عابدی 2 2,844 ۲۳-تير-۱۳۹۵, ۲۱:۵۴:۳۹
آخرین ارسال: babyy
Question کلید برای بی نهایت رکورد The.Ghost 3 2,519 ۰۴-فروردین-۱۳۹۵, ۱۳:۵۷:۲۳
آخرین ارسال: far_222000
  نحوه گرفتن مقدار از xml در sql shinsinbin 2 2,892 ۰۸-مهر-۱۳۹۴, ۰۰:۳۰:۳۸
آخرین ارسال: shinsinbin

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS